Jubileum

50 jaar Tiggelaar

In 2010 heeft Buurtschap Tiggelaar haar 50-jarig bestaan gevierd.

Op deze pagina’s vind je impressies van de gehouden activiteiten in dit bijzondere jaar.

Zaterdag 27 maart

De kop is eraf. Het jubileumjaar is zaterdag 27 maart officieel van start gegaan. En hoe! Zowat de gehele buurt had zich zaterdagmiddag verzameld op onze bouwplaats.

Om klokslag drie uur ’s middags gingen er onder groot applaus ruim 200 gouden ballonnen de lucht in. Daarna werd er een mooi groepsportret gemaakt, dat natuurlijk een prominente plaats gaat krijgen in het jubileumboek.

Om iets na half vier werd de hele buurt opgehaald door de harmonie.

De tijd leek even stil te staan. De vertederende bruidsmeisjes en bruidsjonkertjes openden de stoet. De geweldig goed gelukte replica van onze allereerste corsowagen uit 1960 ‘De wereld is een kaartenhuis’ draaide zich in vol ornaat door alle straten van buurtschap Tiggelaar.

Daarna volgde een bonte optocht van in jaren zestig stijl uitgedoste Tiggelarianen, compleet met scooters, brommertjes en natuurlijk een aantal volgauto’s uit die tijd. Dat alles onder een heerlijk lentezonnetje. Het publiek langs de kant van de weg keek de ogen uit!

Om ongeveer vijf uur arriveerden we bij onze thuisbasis café de Ossekop, alwaar onze gastheer Jaap ons een ouderwetse Brabantse koffietafel aanbood. Met 165 man maar liefst zaten we aan tafel.

Het was heerlijk!

Onder het genot van aangepaste muziek werd er nog lang nageborreld en gefeest.

Deze mooie nostalgische opening van het gouden jubileumjaar was een dag om niet snel te vergeten…Op naar 29 mei!

Via deze link kun je het persbericht uit BN De Stem downloaden.

Via deze link kun je het filmpje van ROStv bekijken.

Zaterdag 29 mei

Zaterdag 29 mei was het een drukte van jewelste in en rond de kantine van Jan en Elly Braspenning aan de Rustenburgstraat. Vanaf twee uur ’s middags begon iedereen binnen te druppelen. Er was met bomen en planten een mooie entree ingericht, waartussen ons jubileumwagentje natuurlijk weer stond te pronken.

Veel oud-Tiggelarianen schuifelden langs de speciaal voor deze dag ingerichte bijzondere tentoonstelling over 50 jaar Tiggelaar. Sommigen kwamen niet verder dan de jaren ’60 en ’70 in de eerste tent. Anderen vertoefden lange tijd in de filmzaal. Daar was het trouwens continu gezellig en vol. Maar ook de huidige generatie Tiggelarianen was goed vertegenwoordigd. Het was dan ook heel de middag verrassend druk.

In de kantine wachtte voor iedereen koffie met taart. We worden tenslotte maar één keer 50 jaar! Tegen vieren arriveerden ook de genodigden voor de ‘boekpresentatie’. De kantine leek met de honderden aanwezigen even te klein. En de taart was niet aan te slepen…

Tegen vijven was het eindelijk tijd om het eerste exemplaar van het langverwachte boek ‘Buurtschap Tiggelaar, 50 jaar sterke verhalen’ te onthullen. Na inleidende woorden door onze voorzitter volgde een mooi lied, vertolkt door onze huistroubadour Barry Stuijts, met vocale ondersteuning door Miranda Eiting. Het boek werd vervolgens via de persoon van corsovoorzitter Rinie van Tilburg symbolisch uitgereikt aan de corsogemeenschap.

Wie een boek besteld had kon dat afhalen. Wie dat niet had gedaan moest snel in de rij. Aan het eind van de middag konden er nog enkele exemplaren in veiligheid worden gebracht voor het archief. Het boek is dus volledig uitverkocht!

Intussen was er in de keuken hard gewerkt om een heerlijk buffet te bereiden, wat de toen nog 150 aanwezigen zich goed hebben laten smaken. Ook deze avond is er natuurlijk weer tot in de kleine uurtjes nageborreld…

Met de Nostalgische dag en de Terugblikdag is ons jubileumjaar nu al geslaagd te noemen.

Via deze link kun je het filmpje van ROStv bekijken.

Zaterdag 17 juli

Het grote Tiggelaar jubileumfeest zit erop. Wat was het geweldig! Zaterdag 17 juli zal de historie ingaan als één van de betere tentfeestjes. En we zijn wat dat betreft toch wel wat gewend bij Tiggelaar…

Het spektakel begon al ’s middags met de kinderfeestmiddag. Want ook de kinderen t/m 12 jaar zijn bij het jubileum zeker niet vergeten. De weergoden waren Tiggelaar weer gunstig gezind. Want al zag het er ‘s morgens nog niet naar uit, de middag was heerlijk zonnig. Alleen de wind had ietsjes minder gemogen.

Om klokslag twee uur hadden zich zo’n 35 kinderen op het veld verzameld om mee te doen aan een circusworkshop die ze niet snel zullen vergeten. In twee groepen (7- en 7+) gingen ze aan de slag. Tussendoor kregen ze natuurlijk drinken, wat lekkers en een ijsje. Het steeds groter wordende publiek op het veld vermaakte zich ondertussen prima met de wonderlijke kunsten van de kinderen.

Om vier uur kwam al het oefenen tot een climax met een heuse circusvoorstelling. Robert en Mascha van Woenzini lieten een aantal onnavolgbare acts zien. Maar de show werd toch vooral gestolen door de kinderen zelf. Het was een superleuke voorstelling!

Na het enorme applaus kregen alle kinderen nog een frietje met iets erbij. Ze mochten dat allemaal zelf gaan bestellen bij de speciaal voor het jubileum aanwezige frietkraam. Met een volle buik en nog een klein aandenken keerden de kinderen rond half zes huiswaarts.

Om half acht ’s avonds was het de beurt voor de hele buurt. De tent was voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellige feestzaal met een mooie entree om de feestgangers te ontvangen. Aan het thema ‘sow joe wannu bie nu corsowagu’ was op uitzonderlijke wijze gehoor gegeven.

De crew van buurtschap Veldstraat verwende iedereen prima met het tappen, schenken en rondbrengen van de drankjes.

Ook kon iedereen later op de avond nog terecht bij de frietkraam.

Niet onvermeld mag blijven dat Joost en Eddeck zich als volleerde frietbakkers hebben gepresenteerd.

Toen het feest met muziek van Francois en Jhonny (disco Cheers) en op de achtergrond een fantastisch mooie lichtshow van Ivan en Ralph (Rent-a-DJ) al vroeg op de avond compleet losbarstte waren de 140 aanwezigen niet meer te houden. Het was een lust om te zien hoe iedereen compleet uit z’n dak ging.

Eén van de absolute hoogtepunten was toch wel het optreden van Tempico Mart! Hij greep de kans om zijn oude top-40 hit nog één keer live ten gehore te brengen met beide handen aan. Daarna brachten de corsohits uit de Tiggelaar Top 50 het feest naar een climax. Toen om half twee de muziek uiteindelijk stopte was iedereen moe, voldaan en een heel klein beetje dronken (van geluk denk ik).

We hebben na de nostalgische dag en de terugblikdag het jubileumfeest op geweldige wijze gevierd.

Kijk ook naar…

Nieuws

Sponsoren

Contact

Ontvang onze nieuwsbrief